Jönköping

Staden omsluter Vättern och dess klara rena vatten ger liv åt Jönköping & Huskvarna. Tillsammans med Rocksjön & Munksjön skapas en närhet till vattnet överallt i Jönköping. Piren erbjuder ett rikt restaurangutbud och kompletterar den milslånga Vätterstranden.
VätterstrandenJönköpingspiraJatten-Vist2
Vätterleden ligger ca en kvart med bil från Jönköpings citykärna och är ett utmärkt läge att utgå ifrån vid besök i regionen!

jkpg.com

John Bauer
Handlarsonen John Bauer som växte upp i Jönköping blev en vida erkänd konstnär inte minst för sina illustrationer från sagosamlingen Bland tomtar och troll där bilden av prinsessan Tuvstarr är en av de mest kända. I vår frukostmatsal kan du njuta av flera av John Bauers motiv återskapade av konstnären Eva Holst Paradis
tuvstarr

 

Gränna

Gränna är en gammal idyll vackert beläget vid Vätterns kant. Gränna är världskänt för sina hantverksmässigt tillverkade Polkagrisar. Här hittar du polarforskaren Andrés museum, mysiga kaféer, butiker, härliga badställen och färjeläget till Visingsö.

PolkagrisarMinolta DSC

Vätterleden är återförsäljare av äkta Gränna Polkagrisar och erbjuder ett stort utbud av stänger, karameller, klubbor och kolor – Allt tillverkat för hand i Gränna!
Golf
I Jönköping och Gränna finns många fina golfbanor som är värda ett eller flera besök om du är golfentusiast! På vårt hotell bor du bra, billigt och har nära till flera av dem.
Gränna golfklubb – 14,7km, endast 11 minuter med bil!
A6 golfklubb – 22,3km, mindre än en kvart bort!
Wiredaholms golfklubb – 25,4km, inte ens 25 minuter!